Me

Laila Orning

Konstnär - Konstkonsult - Bildterapeut


EARTH WHITOUT ART IS JUST ...EH

Konst är vad den är för betraktaren och ett konstverk är vad det är för tillverkaren.

Jag har lika givande dialoger med människor som tycker om konsten som de som inte tycker om den. All kritik utgår från kritikern. Jag tycker inte heller om all konst.


Jag lever ett konstnärsliv där jag har möjlighet att arbeta från alla sidor med konst. Artbased är företaget jag samlar alla projekt kring. Möten med andra konstnärer och konst-

intresserade är fantastiskt. Möten med kunder och i deras hem är om möjligt ännu roligare. Att arbeta med konsten i helheter som ett rum hos kund, ett trapphus eller på ett galleri är nästan roligare än skapandet av konsten i sig. 

Just den här sidan handlar bara om min egen konst, mina egna möten med konsten och de olika projekt som jag konstnärligt medverkar i.


Abstrakt möter gestaltning


Stilleben och kroki varvat med akvarellkurser och med en liten touch av skulptur....ja mer abstrakt än så blir det inte när dessa förs samman i en bild. Att jobba med olika material, format och tekniker börjar bli ett signum för min konst. Den pendlar mellan det svart vita gamla grafiska stilen till kaskader av färger utan början och slut. Så i perioder kommer gestaltningarna och bilden blir mer konkret för den oinvigde och sen blandas allt om igen. Det är inte ovanligt att det dyker upp skulpturer i glas, trä, betong eller keramik. Men lika rörigt material och tekniker kan verka arbetar jag ändå alltid med en strävan mot harmoni och balans. Även om motivet är nattsvart brukar det alltid finnas en hållande struktur. Jag har jobbat länge med mitt skapande och alltid haft det med mig i olika projekt och uttryck. Det har skapat en mångfald på många plan som för en betraktare utifrån kan vara svår att fånga. Allt ifrån inredningsdetaljer som bordskivor, köksväggar och glasdörrar till konst för trädgårdar och husfasader. Med ett 30 tal utställningar i bagaget har jag jobbat nära fantastiska gallerister och konstnärer.

3some

Jag älskar att arbeta med konst. Det har aldrig varit fråga om att välja konsten. Den har fått uttrycka sig genom hela mitt liv. Genom musik, foto, måleri och skulptur. Även en kort sväng inom drama och teater.


Jag har gått ett estetiskt format program på gymnasiet med allt från fotolabb till solosång. I vuxen ålder attraherades jag mer av det djupa känsloliv konsten lockar fram och tillslut valde jag mellan fördjupande konstkurser eller att skola om mig till psykolog. Då hittade jag fenomenet Bildterapi. Art therapy och har inte ångrat mig en sekund.


Jag arbetar i många olika material. Jag arbetar med flera olika bildspråk. Jag älskar att arbeta STORT och jag skiter fullständigt i prestation ända fram tills det är dags för galleriutställningar....då får jag panikångest, kräks och vill förvinna från jordens yta.


Det jag däremot är bättre på är konsten i rummet. Jag älskar att möblera om konst så att den berättar om ägaren, om konstnären eller ger liv till ett företag. Så har jag landat i Custom made art. Jag skapar tavlor för ett rum, för en känsla, för en åsikt eller för en person.

Jag arbetar även med kreativa workshops. Från enskilda individer, familjer, grupper och till företag och skola. 


Jag har arbetat i flertal privata sfärer med konst och rum och skapat helheter till kunder som är konstintresserade. Specialdesignade bord, tavlor och mattor. Galna projekt som landar i unik konst. Just for you.


I galleriutställningar arbetar jag gärna i teman.

För mig är det viktigt att utställande objekt håller en viss röd tråd. Ibland arbetar jag ihop med Designern Lena Winbo och vi har hitills haft 7 gemensamma utställningar med olika teman. Det händer att jag ställer ut min konst på publika ytor och då är inte temat lika viktig som konsten i rummet.


Under 2020 som blev ett väldigt speciellt år p ga Covid 19 öppnade jag upp för kunder att komma mer till min ateljé. Här gäller tidsbokning och aldrig drop in.


Bokar gör ni på 0763 22 30 70

eller laila@artbased.se


Ateljebesök

Workshop

Terapi

Galleriutställningar

Konst i rummet

Custom made art

Copyright © All Rights Reserved